Prajitura Tosca

de mimmi in Prajituri, 4 Ian 2012 | 21090 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri la temperatura camerei,
  • 200 g zahar pudra,
  • 50 g nuca cocos,
  • 100 g mac ,
  • 4 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 100 ml lapte,
  • 1 lingura zahar vanilat,
  • 1 esenta vanilie,
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri,
  • 8 linguri zahar,
  • 1 plic praf budinca de vanilie,
  • 300 ml lapte,
  • 300 g unt,
  • 1 pastaie vanilie,
  • biscuiti,
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie,
  • 100 ml lapte sau frisca lichida,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blatul: Mixam albusurile cu un praf de sare,adaugand zaharul treptat. Se adauga, macul, nuca de cocos, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam compozitia cu dosul lingurii, de sus in jos, incet. Punem compozitia intr-o tava (28x23 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam blatul la cuptor, la foc mic cca 20 de minute si il lasam la racit.

Crema: Punem laptele cu untul si pastaia de vanilie (despicata) la fiert. Amestecam galbenusurile cu zaharul si praful de budinca. Cand laptele da in clocot, se adauga amestecul de mai sus si se fierbe pana se ingroasa.

Glazura: Topim ciocolata pe bain-marie, cand s-a topit o subtiem cu lapte sau frisca lichida.

Insiropam blatul cu un sirop facut din apa calduta, zahar si esenta de vanilie. Intindem crema, adaugam un rand de biscuiti, pe care ii insiropam cu acelasi sirop si glazuram prajitura. Lasam prajitura cateva ore,sau peste noapte intr-un loc rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

gabriella221184 1

03.11.2013, 16:31

laptele ce scrie la blat ce faci cu el ca nu vad ca l-ai pus in compozitie?

amalia_amy 1

26.12.2014, 22:08

prajitura mea preferata

iry-gabriela 1

26.12.2014, 22:28

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca